Ki-mama sushi på Hagagatan


Ki-mama har hunnit bli något av en institution i Stockholm. Först ut var Ramen ki-mama på Birger Jarlsgatan som fick hungriga stockholmare att flockas för att inmundiga nudelsoppa några år efter millennieskiftet. Så småningom öppnade Ki-mama också en sushibar på Observatoriegatan, och därefter var det dags att slå upp portarna för Ki-mama sushi på Hagagatan. Ki-mama sushi på Hagagatan är ett litet och sparsmakat ställe, men givetvis finns de glada valen på väggarna även här och personalen bär de pannband vi lärt oss förknippa med Ki-mamas mumsiga anrättningar.

Att äta på Ki-mama sushi

Utbud, ingredienser och priser kan ändras snabbt, så kontakta alltid Ki-mama direkt för aktuellt information.

Ki-mama är ett habilt sushiställe, men vårt tips är faktiskt att inte fastna med sushin utan våga prova på andra saker från menyn för det är där Ki-mama lyfter sig över den normala kvarterssushin. De olika ”skålarna” (doburi, eller don som det brukar förkortas) är till exempel spännande små anrättningar med en bas av välgjort rundkornigt ris som fått sällskap av protein – till exempel rå tonfisk eller lax – samt smaksatts med kimchi, noriblad och rostade sesamfrön. Rör ned en rå äggula och du har en mycket smakrik anrättning för runt hundralappen.

Om Ki-mama sushi

Adress

Hagagatan 54

113 47 Stockholm

Öppettider

Måndag – Fredag: 11:00-20:30

Lördag – Söndag: 15:00-20:30

Minako Sthlm


Minako Sthlm är ett lugnt och avslappnat sushistället vid Odenplan där personalen ser till att man känner sig välkommen oavsett om man är inbiten stamgäst eller på besök för första gången. Att Minako ligger vid Odenplan innebär att du kan ta tunnelbanelinjerna 17, 18 och 19 dit.

Att äta på Minako Sthlm

Utbud, ingredienser och priser kan ändras snabbt, så kontakta alltid Minako Sthlm direkt för aktuellt information.

Det är sashimi som gäller hos Minako Sthlm och alla rätter ligger under hundralappen utom mix sashimi som går lös på 195 kr och där kocken plockar ihop en sashimimix åt dig. Exempel på sashimirätter hos Minako är Maguro carpaccio (på tonfisk), Hotate carpaccio (på scallops), Tai carpaccio (på red snapper) och Hamachi capraccio (på yellowtail).

Avsmakningsmenyer finns tillgängliga från 265 kr till 525 kr, beroende på hur många olika saker man vill prova på. Den minsta avsmakningsmenyn består av fyra rätter med sushi, sashimi och efterrätt. Fem rätter kostar 305 kr och för sex rätter får man punga ut med 365 kr. Dyrast på menyn är det omfattande paketet Full Evening som kostar 525 kr.

Om Minako Sthlm

Adress

Västmannagatan 48

113 25 Stockholm

Öppettider

Måndag – Fredag: kl 11:00-21:30

Lördag: kl 17:00-22:00